Voima pinnan alla – vahva mieli erikoisjoukkosotilaiden opeilla


Suomen erikoisjoukoista on kirjoitettu suhteellisen vähän kirjoja verrattuna esim. ulkomaalaisiin erikoisjoukkoihin kuten SAS, Special Air Service. Vuonna 2018 ilmestyi liikuntakirja Military cross-training. Kirja oli aikoinaan ensimmäinen lajissa ja avasti hieman kotimaisten erikoisjoukkojen toimintaa. 

Tänä vuonna ilmestyi Operaattorit kirja ja myös Vesapekka Larkosen, Sami Ruotsin ja Juuso Ahon kirja Voima Pinnan alla – vahva mieli erikoisjoukkosotilaiden opeilla.

Kirja kertoo mm laivaston erikoistoimintaosastosta, ETO:sta. Kyseisestä osastosta on tihkunut vähän tietoa ja kirja antaa lukijalle tietoa osaston historiasta ja perustoiminnasta. Kirja on fiksusti rakennettu niin että ensin kerrotaan tarina joka perustuu tositapahtumiin jonka jälkeen kirjailijat mm avaavat käsitteitä kuten liikunnan merkitys terveydelle, stressin hallinta ja erikoisjoukkojen toiminnasta. Kirjassa käsitellään myös käsitteitä kuten SMART (tavoitteenasettelua) ja ODDA (observe, orient, decide, act).

Mielestäni kirja avaa uusia näkökulmia erikoisjoukko sotilaan taustoista ja ajattelumaailmasta, se että nykypäivän sotilas on monimuotoinen taistelija joka täytyy kaikin osin olla kunnossa, myös henkisesti. Kirjailijat nostattavat myös esiin vaiettu aihe: miesten mielenterveysasiat.

Suosittelen kirjaa kaikille erikoisjoukkotoimintaan kiinnostuneille sekä oman toiminnan kehittämiseen. Sain itse inspiraatiota omaan fyysiseen ja henkiseen harjoitteluun!

Kirjan nimi: Voima pinnan alla. Kirjailijat: Vesapekka Larkkonen, Sami Ruotsi ja Juuso Aro. Kustantaja Atena. Sivuja 199. Värivalokuvia.

Aiheesta netissä: 

https://reservilainen.fi/merivoimien-erikoistoimintaosasto-osaksi-utin-jaakarirykmenttia/

https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000008749379.html

https://www.ruutu.fi/video/1731245

Osta kirja: https://atena.fi/kirjat/voima-pinnan-alla 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Självständighetsdagen

Hot Tenting part 2 - The test in -11 C

Samekniven KS8F tillverkad av Knivsmed Strömeng